Εταιρία

Λίγα λόγια για εμάς..

Έπιπλο Διακόσμηση Επαγγελματικός Εξοπλισμός

Η εταιρεία Ν.ΣΥΛΑΣ-Α.ΚΟΥΤΣΟΧΡΗΣΤΟΥ Α.Ε. ξεκίνησε το 1984 με κατασκευή επίπλων για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Παράλληλα έφτιαχνε έπιπλα παιδικά και έπιπλα για κομμωτήρια. Οι κατασκευές αυτές ήταν κυρίως ξύλινες.

Η εμπειρία του πρωτεργάτη Νίκου Σύλα, και η τύχη να συνεργάζεται με νέους φερέλπιδες μάστορες που αφομοίωναν αμέσως την γνώση του για το σωστό έπιπλο, παντρεύτηκε (στην κυριολεξία) την φιλοδοξία και το όραμα για διεύρυνση των πωλήσεων της Αμαλίας Κουτσοχρήστου. Έτσι με τη χρήση νέων μηχανημάτων, έγινε μια εταιρία που έφερε τις παραδοσιακές ικανότητες των μαστόρων σε κατασκευές του σήμερα. Τα ξενοδοχεία ανακάλυψαν την ποιότητα στο έπιπλο, οι κατασκευές άρχισαν να γίνονται λειτουργικές , σε σύντομο χρόνο και με αξία πραγματική. Τα κοστολόγια ήταν πάντα λογικά γιατί η πολιτική της εταιρείας ήταν να περάσει η δουλειά στα παιδιά τους όταν με το καλό έρθει η ώρα.

Ήταν αναμενόμενο το 1993 και μετά από απαίτηση πελατών και φίλων να επεκταθούν και στη λιανική πώληση. Από τη μία οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και από την άλλοι συνεργάτες και ιδιοκτήτες άλλων καταστημάτων πώλησης επίπλων , όλοι με μια κοινή ανάγκη: ΕΠΙΠΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ, αλλά και πιστότητα στις παραδόσεις. Μπορεί η αρχική προσπάθεια να μην διεκδικούσε δάφνες αισθητικής αλλά η απαίτηση της αγοράς ήταν το ΚΑΛΟ έπιπλο.

"Το να εξασκείς μια τεχνική απασχόληση ή μια τέχνη
–και κάθε μέρα να βελτιώνεις αυτό που έκανες την προηγούμενη- είναι καλό για την ψυχή.
Και επειδή οι άνθρωποι που φτιάχνουν είναι χαρούμενοι και γεμάτοι ψυχικά είναι καλοί και για την κοινωνία."
- Richard Sennett